Първоначално публикувано от SCRATER
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Музика 166
Collapse
X
-
Преди известно време някой беше задал този въпрос но до колкото си спомням остана не разбран и не получи отговор. До колкото си спомням към changer-a има 3 кабела - 2 чинчови и този за комуникацията. Няма ли да се получи ако се откачат само чинчовите букси и на тях се закачи някакъв външен плеър, ад комуникационния кабел да си остане. Така когато се пусне някой диск на ICS-a той ще си върти и ще са отпушени аудио входовете, но сигнала ще идва от външния плеър. По този начин получаваме един тип aux със стерео сигнал. Според вас дали е ще се получи?
Comment
-
Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщениеПреди известно време някой беше задал този въпрос но до колкото си спомням остана не разбран и не получи отговор. До колкото си спомням към changer-a има 3 кабела - 2 чинчови и този за комуникацията. Няма ли да се получи ако се откачат само чинчовите букси и на тях се закачи някакъв външен плеър, ад комуникационния кабел да си остане. Така когато се пусне някой диск на ICS-a той ще си върти и ще са отпушени аудио входовете, но сигнала ще идва от външния плеър. По този начин получаваме един тип aux със стерео сигнал. Според вас дали е ще се получи?
Накратко входовете са отпушени само когато има прочетени валидни данни за възпроизвеждане.
Може и да греша.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщениеЕми в този случай просто записваме диск който е с един трак 80-90 мин и за това време слушаме безпроблемно от външен плеър
Сиромах човек - жив дявол
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Направих си експеримент и вързах телефона към чинчовете на changer-a и пуснах диск с една песен 80 мин. Свиреше си доста добре, но не успях да постигна целта която исках. Както каза Еко входа се запушва когато сменяш песента, но това не е единственият ми проблем- входа се запушва също когато диска прескочи, точно това което се опитах да избегна и за жалост не ме устройва да ми спира музиката на дупките.
Comment
-
Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщениеНаправих си експеримент и вързах телефона към чинчовете на changer-a и пуснах диск с една песен 80 мин. Свиреше си доста добре, но не успях да постигна целта която исках. Както каза Еко входа се запушва когато сменяш песента, но това не е единственият ми проблем- входа се запушва също когато диска прескочи, точно това което се опитах да избегна и за жалост не ме устройва да ми спира музиката на дупките.
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
-
Има тракове, които са 99 часа, нещо, като безкраен луп. Мислил съм обаче как да лъжем системата, че иам вързано устройство и дали има някакви емулатори без вградени плеъри, за да се позлва реално аукса.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщениеИма тракове, които са 99 часа, нещо, като безкраен луп. Мислил съм обаче как да лъжем системата, че иам вързано устройство и дали има някакви емулатори без вградени плеъри, за да се позлва реално аукса.
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
-
Да, но така едно от предимствата на статичния плеър (без механика) се губи.
Както каза Tweety, възпроизвеждането продължава да се влияе от вибрациите. Т.е - един от основните проблеми, заради които слагаме статичен плеър, не е по никакъв начин решен.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщениеЕ това с траковете идея слагаш такъв диск на повтаряне и откачаш кабелите за аудиото на чеинджъра и ги закаш кам жак и става вход
Comment
-
Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщениеДа само трябва да измислим вариант да отпушим входа постоянно, за да не спира при прескачането на дисковете по дупките.Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20
Comment
-
Няма ли начин да се пипне нещо по дата кабела? Интересно ми е какъв сигнал праща на ics по време на възпроизвеждането на диска и няма ли възможност входа на ics-а да остане отпушен постоянно?
п.п. В Алфаоунъра прочетох, че някой е използвал линията на касетката вместо тази на цд-то, което премахва нуждата от диск в устройството.
Ето и темата - http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...-of-166-a.htmlLast edited by Doomguy; d.m.y г., 14:53.
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеНяма ли начин да се пипне нещо по дата кабела? Интересно ми е какъв сигнал праща на ics по време на възпроизвеждането на диска и няма ли възможност входа на ics-а да остане отпушен постоянно?
п.п. В Алфаоунъра прочетох, че някой е използвал линията на касетката вместо тази на цд-то, което премахва нуждата от диск в устройството.
Въпросният интерфейс се води като Becker Unilink Interface.
Принципно се провежда някакъв диалог между ICS-а и changer-а. В резултат на този диалог ICS -ът "решава" кога да отпуши входовете си.
Т.е - това се случва в резултат на някаква двупосочна комуникация и вероятно не може отпушването да се получи само ако външното устройство праща конкретни данни.
Относно варианта с използването на входовете за касетофона, да - това е възможно и не е трудно да се изведат въпросните входове като се направят съответните електрически връзки и се задейства контакта, както когато е вкарана касетка.
Лошото е че при този вариант губим възможността да управляваме външния плеър от ICS-а.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЛошото е че при този вариант губим възможността да управляваме външния плеър от ICS-а.
Comment
Comment